Superzoom

Hej!

Vilket kameraväder idag! Jämnt ljus. Regn i luften som lyckligtvis uteblir. Motiven finns överallt likt ett ändlöst smörgåsbord. Det är bara att knäppa. En av mina vänner har ett arbete som inbegriper en hel del bilkörning. Ibland följer jag med honom på en tur. Fotograferar sånt som passerar under vår färd. Såsom hus, broar och människor. De sistnämnda är viktigast. Närvarande eller frånvarande. Allt vi har och allt vi inte har. Sak samma! Ögonblicksbilderna är unika i det att de bara kan fångas från en bil i rörelse av mig i passagerarsätet. Just nu!

2018-04-29 DSC00405 400 px

Isbjörn i stan

Hej!

Idag skulle Anders och jag, innan musikalisk samvaro på Äpplet, ta en promenad. Det byggdes om och vägen tog plötsligt slut. Ett ögonblicks rådlöshet uppstod. Vi stirrade upp mot den glest trädbeklädda branten som tornade upp sig framför oss, som ett högt, oöverstigligt berg. ”Jag tror det finns en stig”, sa Anders. ”Däruppe!” Han pekade med en av sina promenadstavar och började sedan klättra. Jag lommade efter med den tunga kameran dinglande i en rem runt handleden. Snart fanns det bara en möjlig väg. Uppåt! När jag tittade ner såg jag mitt öde. Kände hur fästingarna grep efter mig från grenar och täta busksnår. Ett enda felsteg hann jag tänka. Efter sju förskräckelser och lika många bedrövelser kunde jag till slut pusta ut. Däruppe på toppen av alltihop såg vi Slottskogen och Linnéstaden breda ut sig. Den tidiga vårkvällen vilade i en svag skiftning av grönt.

2018-04-21 ORG_DSC00695 400 px

Anders

Hej!

Vädret bjuder på årets första boulematch. Banan, som bara några dagar tidigare, legat gömd under ett snötäcke, ligger nu solbelyst och inbjudande. Min vän och vapendragare, den oförliknelige Anders Christensson, krattar och jämnar ut en boulebana med samma energi och skicklighet som han spelar bas. Otaliga gånger har han ackompanjerat mig i stort som smått. I sommar har vi två spelningar på Öland. I fruntimmersveckan, har jag för mig. Då packar vi hans vita Cittra och tar vägen österut. Men först ska vi kasta klot och och se vem som blir först till tretton.

2018-04-14 Anders 400px

Vår och nya bilder

Hej!

Så kom våren och människorna ut ur sina skal. Plötsligt ser jag nya scener överallt. Fotobutiken på Avenyn är full av folk. Alla har kommit ur sina kokonger, eller vinterkalsonger om man så vill. Man pratar och skrattar. Delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Senare på kvällen tar vi en runda. Luften är ljummen och bilderna ber om uppmärksamhet. Min kamera är fantastisk. Den samlar ögonblick som annars skulle falla i glömska. Det är bara att knäppa.

2018-04-07 DSC00028 400 px