Jag sitter fast?

Hej!

Jag sitter fast, sa jag till svärfar som startade bilen och körde iväg. Han tyckte det lät som en bra idé. På den vägen är det. Mitt senaste osänkbara skepp, min nya sång är likt Titanic en gång färdig för sjösättning. Den 3/2 kan den avnjutas på Bar & KoM. Sitter fast gör vi väl alla och tur är väl det.


2018-01-27 interiör bilDSC01395

Alltid något att säga!

Hej!

Skriver några rader fast jag inget har att säga. Och kanske är det just det jag vill ha sagt. Eller? Har en ny sång på G. Den bästa hittills, tänker jag. Varje gång. Så som det måste vara.
Bandet är taggade. Vi har satt ihop en svängig och sammanhängande repertoar. Inför spelningen den 3:e februari på KoM&Bar.

2018-02-03 gunnar o bandetDSC04649_400 px

Galleri Uddenberg!

Hej!

Min vän, Roy Uddenberg, har sedan lång tid tillbaka drivit Galleri Uddenberg på Kastellgatan. Det har blivit några vernissage-spelningar där genom åren. Det är alltid lika upplyftande. I fredags firade Roy födelsedag, omgiven av konstnärinnan Eva Kylberg Johansons fantastiska akvareller. Där bjöds också på musik, trolleri, snittar och gott att dricka. Jag lånade en gitarr av det härliga bandet som stod för musiken och sjöng en av Roys favoritlåtar, för honom. Gästerna i det fullspikade galleriet fick taket att lyfta i refrängen: ”Söta apelsiner och mörk choklad”.

2018-01-13 far och son 2DSC04610_ 400px
Roy med son.

When I'm 64

Hej!

När Paul McCartney var sexton år skrev han ”When I’m 64”. Den var tänkt som en hyllning till hans pappa. I England, pensionerades man då vid den åldern. När kompositionen dök upp, tio år senare på Sgt. Pepper-skivan, var jag tretton år och tyckte att låten var töntig. Den rörde inte mig. Nu, när jag själv ska fylla sextiofyra, så är läget ett annat. Kanske spelar vi den på Kom & Bar, lördagen den 3:e februari 2018. Väl mött!

2018-01-06 g16 IMG-7765 300px
Fotot är från 1970 då jag nyss fyllt sexton år.

Nytt år!

Hej!

Igår var det nyårsfest i goda vänners lag. Vi summerade året som gått och välkomnade det nya. Några sånger blev det också. ”Allt är bra” till exempel som Totta sjöng in på sin första soloplatta. Vi går mot ljusare och varmare tider! Gott nytt år!

2018-01-01 Apa våg DSC01830 400px