Efterspel!

Hej!

Mellan jul och nyår. Allt är stilla. Tur att vi har varandra. Drömmen om den vita vintern lever, åtminstone hos femåringen som fått en snowracer av tomten.


2017-12-16 Träd mot väst DSC02242 400px

Ljus i mörkret!

Hej!

Nu kryper mörkret nära inpå oss. Vad kan skingra det bättre än samvaro i goda vänners lag. Samuel och hans Line bjöd bjöd på femrätters med havet som tema. En välkomponerad anrättning som fick det att vattnas i våra munnar. Som alltid när gamla vänner möts, talades det friskt om både gammalt och nytt. Nostalgitrippar i all ära, men vi var eniga om att det nya också måste få ta plats. Inte minst i texten och musiken. Det ska bli skoj att höra vad ni tycker om blandningen på Kom & Bar på fredag.


Välkomna!

2017-12-09 Hand m ring DSC07591 300px

Svartvitt!

Hej!

Antog en utmaning på nätet om sju svartvita foton. Tack vare den begränsande gråskalan kan verkligheten lyftas fram och märkligt nog bli tydligare. Som här när vi möter bokbussen. I varje kvarter dök den gröna, magiska bussen upp, punktligt, minst en gång i veckan. Den utövade, fylld av olästa berättelser, en stark dragningskraft. Det var innan internets alla underverk tuggat i sig vår tid och lust. Jag tycker att fotot av den nutida bokbussen antyder att magin finns kvar. Själv lånar jag förstås helst på bibliotekets hemsida. Det är bara att logga in, ladda ner och börja läsa på mobilen. Min senaste e-bok var Marianne Lindberg de Geers utmärkta debutroman ”På drift”.

2017-12-02 Bokbussen DSC03934 400px