Inne och cyklar!

Hej!

Ute blåser en iskall vind. Därför är jag inte ute och cyklar, utan istället inne och cyklar. På min nya motionscykel. Med dess hjälp hoppas jag att få fart på fötterna utan att behöva använda vare sig knäskydd eller hjälm. Man kan dessutom cykla och se på teve samtidigt. Eller läsa en bok för den delen. Fick Marianne Lindberg de Geers nya bok, "Under belägring", i brevlådan. Hon diktar sitt liv så att jag tror henne.

2018-09-29 cykelblogg 400 px

Ännu ett hål i svångremmen

Hej!

Nu är vi äntligen klara med den nya låten. Jag skickar den till min vän i Stockholm, Claes Olsson.
Vi får tummen upp med orden: Stark låt med sköööönt tryck i kompet - bra sång - fantastisk text - himmelsk "Andy Summers-gitarr". Vad kan jag tillägga? Den finns snart att lyssna på och ladda ner från nätet. Nästa fredag spelar vi på Idelund Salonger i Lammaryd på småländska höglandet.

2018-09-25 ännu ett hål 300 px

Promenad

Hej!

Vi var ute och gick. Dagens andra promenad. Också den i raskt tempo för att få fart på kropp och knopp. Det har stått lite stilla i båda ett tag. Man kan fortfarande ha sandaler på sig. Utan strumpor. Till det mössa och rock. Ett Gandhi-skynke tänkte jag om rocken. Gandhi-skynket var, som ni kanske vet, en överrock som var modern under 1940- och 1950-talen. Den var inspirerad av den indiska politikern, advokaten och frihetskämpens vita svepklädnad. Inte alls, sa vår granne. Du ser ut som Columbo. Undrar om han tyckte att jag har hans skarpsinne också? Columbos alltså.

2018-09-15 DSC02606 400 px

Ett halvt sekel

Hej!

Jag är bjuden på en femtioårsfest. Som gäst och fotograf. Skönt att ha en funktion, tänker jag. Blir lätt rastlös annars. Det är en generös och välordnad fest i lite exklusiv miljö. Jag minns när det var min tur. Det är nu snart femton år sedan. Jag och violinisten Andreas Brandt delade på scengolvet när vi gemensamt fyllde hundra år. Det var musik och uppträdanden för hela slanten. En kväll att minnas för resten av livet. Precis så som det ska vara. Idag är det skönt att inte stå i centrum. Jag tar hundratals foton och raderar säkert hälften. När jag senare överlämnar mitt album från kalaset ska jag säga till jubilaren, en älskvärd kvinna: "Nu är du på din middagshöjd. De tio kommande åren kommer att vara mer eller mindre underbara. Njut! och fortsätt att göra fantastiska saker. Hurra! Hurra!! Hurra!!!

2018-09-11 DSC08555 400 px

Sommaren är kort

Hej!

Sommaren är kort sjöng en kollega till mig. Jag håller med fast betonar kort annorlunda. Det har blivit en hel del foton i sommar. Idag är årets första höstdag. Ensamma Hjärtan har varit i studion. En ny låt tar form. Den föddes på Styrsö i somras. Där visade det sig att min diabetesvänliga kosthållning gjort att byxorna höll på att trilla av mig mitt under spelningen. Jag började improvisera inför en stor och entusiastisk publik: "Ännu ett hål i svångremmen". Byxorna kom på plats och resten av sången skrev jag klar vid ett annat tillfälle.

2018-09-01 DSC02743.ARW 8 400px