Kalle Åhrman!

Hej!

Min gamle vän Kalle Åhrman från Ensamma Hjärtan kom förbi tillsammans med sin Louise och en väninna i husbil på Öland. Kalle var med och spelade bas när vi nyligen gjorde en nyinspelning av ”Hon är fin” i Nite studio. Jag visade honom mina nya sånger och det tog inte lång stund innan vi var igång med gitarrer och stämsång i trädgården. Så som det alltid blir när vi träffas.

2017-08-26 Kalle Åhrman DSC01787 200px

Bobby Sant!

Hej!

Min unge vän och artistkollega, Bobby Sant, har spelat in två nya låtar, ”Min saga” och ”Lika barn”. Den sistnämnda från LP-skivan Louis-Marie som jag spelade in tillsammans med Pekkanini i början av 80-talet. Bobby har en starkt personlig röst som ger ny karaktär åt de gamla tongångarna. På ”Min saga” sjunger vi tillsammans. ”Lika barn” gör Bobby själv. Det är kul att inspirera och att bli inspirerad. Tack för det, Bobby!

.2017-08-19 Bobby Sant DSC09554 100px

Solens och vindarnas ö!

Hej!

Hemma igen efter en sommar som känts ovanligt lång. Inte lika lång som Öland, förstås. Bara nästan. Har skrivit nio nya sånger, eller ”Profana psalmer” som jag kallar dem. De fick ett varmt mottagande av en intet ont anande testpublik. Flera gånger, faktiskt. I höst spelar jag in de nya sångerna i Tommy Nattas eminenta studio med vännerna från Ensamma Hjärtan. En ny video till ”Hon är fin” ligger ute på Youtube. På hemsidan under ”Videosånger” finns en länk.

2017-08-11 BiGetHumla DSC00866 200 px

Musikens kraft!

Hej!

På väg till spelning på Brännö stötte jag på Hans Lindh. Medan jag väntade på Klas, som skulle hämta upp oss med båten, berättade Hans hur en av mina låtar, ”Glida in och glida ut”, en gång förstört hans högtalare. I tron att det hela var en tillfällighet införskaffade han genast nya högtalare. Tro´t eller ej, så fort låten drog igång gick även dessa högtalare sönder. Vet inte riktigt hur man ska tolka det hela? Väljer en positiv infallsvinkel. ”Glida in och glida ut” är tydligen ett starkt nummer. Med ett helt gäng skickliga göteborgsmusiker och den legendariske Bosse Skoglund på trummor är det ju inte heller så konstigt…

2017-06-03 Hans Lind 200px

Hon är fin blir finfin!

Hej!

”Hon är fin” blir klar nu i helgen. Det är roligt att ta sig an de gamla sångerna och upptäcka att de likt årgångsviner får nya nyanser. Just nu arbetar jag på omslaget till ”Absolut sommar”, en sommarsamling med nytt och gammalt material.
Tommy Natta är i Nite studio och lägger sista handen vid ”Hon är fin”.

2017-05-20 Tommy i studion 200 px

Vårstädning!

Hej!

Dagarna singlar förbi och jag har vårstädat. Nu kan jag göra precis vad jag vill. Gitarren låter bra och en ny sång är på G. imorgon ska jag lägga sång på ”Hon är fin” tillsammans med Tommy Natta i hans välljudande studio.

2017-05-13 Sams fiskbulle IMG_2385 200 px

Vernissage!

Hej!

Vernissage på Uddenbergs galleri. Anders Christensson på bas och jag på gitarr. Becke Hinnersson kom förbi och drog några uppskattade flöjtsolon. Jag provade en av mina nya sånger, ”Du ska komma precis som du är” och publikens gensvar var härligt.

2017-05-06 Uddenberg 200px