Kombaren i december!

Hej!

Den 15:e december spelar vi, Bandet och jag, på KoM & Bar på Karl Johansgatan i Majorna. Karin och Maria slår upp portarna klockan 18:00. Då finns där mat och dryck för den sugne! Show time inträffar klockan 20:30. Det blir officiell premiär för lite nytt och en hel del annat. Välkomna!

2017-11-25 Kombaren 400 px

MUG!

Hej!

Var nere hos Bruce på MUG idag! Vi har känt varandra sedan tidigt sjuttiotal. På den tiden låg den nyöppnade musikaffären en halv trappa ner i Haga. Vi fattade tycke för varandra direkt. Dessutom öppnades en hel värld av gitarrer, förstärkare, pedaler och gud vet allt. Sedan dess har det runnit en hel del vatten under broarna. Och det fortsätter att rinna.
Idag var Henke, Mattias, en av Bruce döttrar med det yngsta barnbarnet i affären. En ljuvlig, liten flicka med stora ögon och livet framför sig. Morfar som jag själv är kan jag inte motstå att lägga mina armar runt dem. Det går bra. Det har alltid gått bra. I Bruce musikaffär.

2017-11-18 Bruce på MUG 400px

Gamla sånger inspirerar!

Hej!

Satt hemma och spelade igenom några av mina sånger. En som jag skrev så sent som i somras. Kanske är det fler på G. De gamla sångerna tycks på något sätt locka fram nya. Det finns ju mycket att skriva om. Mantrat lyder: Kill your darlings & Less is more. Skriver på svenska och aldrig på rutin.

2017-11-11 DSC08312 400px

Mandolaman!

Hej!

Så kom den fram igen, mandolan. Ett fint instrument, byggt av Mikael Sandén.
Mandolans klang är, likt den tolvsträngade gitarrens, stor och övertonsrik. De åtta strängarna är liksom mandolinens parstämda. Det var längesedan jag spelade på den, så jag låter fingrarnas muskelminne visa vägen. Jag har valt att stämma ner de två tunnaste strängarna till tonen D. På så sätt får jag en öppnare klang. Vissa ackord blir dock svårare att greppa.
Införskaffandet av instrumentet inspirerade mig en gång till nya, djärva sånger. Jag hoppas och tror på mer av den varan. Framöver.

2017-11-03 Ordn och snyggh 400 px DSC03419