Sol, värme och musik

Hej!

Solen fortsätter steka medan regnet lyser med sin frånvaro. Termometern visar på över 30 grader. Idag har dock en befriande vind blåst över alvaret. Det har gjort dagen riktigt behaglig. Även förändringens vindar blåser. Fåglarnas outtröttliga kör får snart konkurrens. Anders är på väg hit med sin bas. Kanske blir det musik och sång här i trädgården redan ikväll. Det är i så fall på tiden. Jag har satt svensk text till ”Tougher than the rest”. I morgon när vi spelar för publik, ska jag, om andan faller på, prova denna version av en mina Springsteen-favoriter. Jag kallar den för ”Allt som du vill ha”. Skulle jag vilja spela in den måste jag naturligtvis ha upphovsmannens godkännande. Publiken får säga sitt.

2018-07-28 DSC02743.ARW 400 px

En sommar som aldrig tar slut

Hej!

Vi har ställt ut den nedsuttna bäddsoffan från mitten av förra årtusendet på altanen. På så sätt blir det fler sittplatser. Alla är välkomna. På vägen hit till sommaren, stannar vi till i Växjö för att spela på Anders Skoogs trädgårdsfest. Det är för nionde året. Den höga häcken och alla träden ger en lummig ljudmiljö där människor samlas och trivs tillsammans. Musiken förenar oss. Precis som samvaron med nära och kära på altanen en ljum sommarkväll. ”Han är klädd i sin glitterkavaj, blicken är riktad mot Dimmornas kaj, någon spelar en känd melodi, c’est la vie …” Ny video, ”Ännu en sommar med dig” finns nu på youtube (TheGunnarDanielsson).

2018-07-17 DSC04287 400 px

Kung på landet - igen

Hej!

Namnet ”Solens och vindarnas ö” är i år mer passande än någonsin. Inte en endaste regndroppe på min blottade hjässa. Det är förstås knappt med foder och vatten till alla kräken. Gräsklipparna har tystnat. Frågar i byn när det var så här sist. Någon säger: ”1958!” Då var det visst också fotboll. Luften är ljum och havsvattnet lagom varmt, men marken är brun och torr. Semesterfirarens paradis är bondens mardröm. Vi gör en video till ”Ännu en sommar med dig”. Letar scener i vardagen. Det enkla är det bästa. Anstränger mig för att inte anstränga mig. Vill lyfta fram sången utan att överlasta den med bilder. Med hjälp av min fingerfärdige svärson hoppas jag kunna lägga ut en färdig video inom kort.

2018-07-12 DSC04526 400 px